Blå Huset sätter färg på Sollentuna

Blå Husets färghandel är en känd plats i Sollentuna. Hit kommer man för att få inspiration om färg, tapet och golv, men också för den familjära stämningen.

När man kliver in i Blå Husets färghandel på Sollentunavägen får man ett varmt bemötande av Jonas Boström med familj och deras två hundar. Blå Huset startades av Jonas far och farbror. När färghandeln blev till salu på öppna marknaden 2001 köpte Jonas av en ren slump. Nu jobbar hela familjen inom företaget.

En annorlunda färghandel

Butiken är välkänd i Sollentuna. Det personliga kundbemötandet och den familjära stämningen gör att kunderna återkommer. För tre år sedan fick de med sin entreprenörskraft och vision utmärkelsen Årets företagare i Sollentuna.

– Det finns många bra företag här så det är verkligen en fjäder i hatten. Våra kunder tycker det är värt att komma hit för att vi inte bara håller med, utan kommer med andra förslag om vi tycker något annat, säger Jonas.

Jonas tycker att Sollentuna är en komplett kommun att driva företag och bo i med närhet till både Stockholm och Arlanda.

– Det är ett bra område för barn och ungdomar att växa upp med många skolor, idrottsaktiviteter och tillgänglig kollektivtrafik. Många kunder tycker det är smidigt att ta sig hit kommunalt från innerstan, säger Jonas.   

Ofta har man något man tycker om i grunden, något man blev inspirerad av eller en känsla man minnas. Man kan plocka upp något därifrån. Ibland räcker det att lyfta färgen i ett tyg, som en kudde i soffan.

Hjälper med kloka kulörval 

Förutom att hjälpa kunder med färg och tapet i butiken erbjuder Blå Huset även tjänster inom färgsättning och åker på hembesök i hela Stockholm. Det jobbar Jonas dotter Julia Båryd framförallt med.

– Kunder kan ha en idé om hur man vill att hemmet ska se ut, men vet inte hur man kommer dit. De kan visa inspirationsbilder från Instagram eller Pinterest så hjälper vi till att skapa den känslan, säger Julia. 

Namnet Blå Huset bestämdes av butikens kunder. – I början skulle vi heta Boströms färghandel, men kunderna döpte själva handeln till Blå Huset. (Foto: Elin Svensson)

Bli personlig med färg

Att ha en vit eller ljus färg hemma kan vara ett bra utgångsläge. Sen tycker Julia att man ska våga låta sina favoritfärger ta plats antingen på väggar eller i inredningen. Både färg som kulörer, tapeter och fondväggar börjar bli allt mer populärt. 

– Man börjar med en vit canvas för att sen göra det till sitt eget. Många är rädda för att välja mörka färger, men då kan man istället få in en extra lampa. Älskar du blått och grönt men är osäker på hur du kan få det att matcha? Kör en blå vägg, så kan en stor växt vara den gröna detaljen. Det går att få det man gillar att gå ihop, säger Julia. 

Glöm inte tak och inredning

En tydlig trend är att tänka in taket som också kan målas i samma färg som väggarna, eller varför inte få en egen tapet. Julia tycker inte man ska tänka för inrutat. 

– Förut var tak en glömd yta. Men nu tipsar vi till exempel om att sätta en tapet i taket och behålla väggarna vita om man önskar en ljus känsla. Eller måla in alltihop för att inte få de skarpa brytningarna. Kan bli jättefint och ge ett härligt lugn, säger Julia. 

Julia tipsar även om att färg är ett hållbart sätt att få nytt liv i ett sängbord eller gammal byrå istället för att slänga och köpa nytt. 

Dela det här på

Fler nyheter

Bygglov beviljat!

Vi är glada över att meddela att vår bygglovsansökan för Väderviken har godkänts av kommunen.

Stockholms bästa friluftsliv 

Bästa friluftslivet finns i Sollentuna, enligt Naturvårdsverkets årliga rankning av Stockholms bästa friluftskommun. Särskilt uppmärksammas Sollentunas aktiviteter inom friluftsliv och tillgängliga natur som gör att många besöker kommunen, varje år, alla årstider.

Så inreder du ett nytt hem personligt och hållbart

I Väderviken har bostäderna generösa ytor och tidlösa material som lämnar utrymme för sätta egen färg på tillvaron. Hur kan man tänka för att inreda hemtrevligt, personligt och hållbart? Inredaren Susanna Öhman tipsar!

Tack
för din intresse­anmälan!

Vi ser fram mot att utveckla projektet tillsammans med dig och hör löpande av oss med nyheter.

RO Properties

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.