Så inreder du ett nytt hem personligt och hållbart

I Väderviken har bostäderna generösa ytor och tidlösa material som lämnar utrymme för sätta egen färg på tillvaron. Hur kan man tänka för att inreda hemtrevligt, personligt och hållbart? Inredaren Susanna Öhman tipsar!

Dekoracio som inreder hem och stylar bostäder inför försäljning med hållbarhet i fokus.

De hjälper till med att skapa en personlig inredning som sätter guldkant på ett hem. Inför en försäljning ska spekulanterna känna som om de redan vore hemma. Här delar hon med sig av sina bästa tips kring inredning av en nybyggd bostad.

Låt din kreativitet ta plats

Vid inflyttning i ett nyproducerat hem finns alla möjligheter att låta din kreativitet ta plats. Susanna tipsar om att inreda med naturmaterial som trä, ull och lin som tillför värme och en hemtrevlig känsla. 

Att addera textiler som gardiner från golv till tak och stora mattor ramar in inredningen. Eftersom nyproducerade lägenheter ofta har öppna planlösningar går det också att skapa rum i rummet genom att ställa en hel möbelgrupp på en stor matta. För att ge bostaden ännu mer karaktär och en spännande twist kan man även blanda upp med några äldre möbler och detaljer.

Gamla vintageböcker med läderpärm i bokhyllan ger värme, eller varför inte ett gammalt fint fat eller en ärvd vas?

Susanna Öhman

Tänk på helheten

Susanna tipsar också om att inte handla allt på samma ställe eller ur samma möbelserie. Då finns risken att det känns som du kopierat en möbelkatalog. Antal färger och ljuskällor är också en viktig del för att få till en harmonisk helhet.

Vägen till en personlig stil

Att hitta din personliga stil är inte alltid helt lätt. Här tipsar Susanna om att läsa inredningsmagasin och scrolla runt på Instagram för att få en känsla kring vad du gillar. 

– Testa att sätta samman inredningen i ett moodboard innan du börjar shoppa. Då ser du direkt om det du har tänkt dig känns bra tillsammans. Det finns gratis verktyg på nätet för detta, till exempel Boni.io och houzz.se.

Hållbar inredning är den du inte slänger

För att undvika att köpa för mycket nytt tipsar Susanna om att laga, renovera och klä om. Vissa inköp har mindre miljöpåverkan än andra som att köpa närproducerat och begagnat. Sedan går det att välja mer hållbara materialval.

Undvik fanerade träfibermöbler. Köp rena naturmaterial som ull, jute och lin. Trots att bomull är ett naturmaterial är det tyvärr inte närproducerat eller hållbart i den skala som det produceras idag.

Susannas bästa inredningshack

”Piffa upp sin gamla Ikeasoffa med nytt sofföverdrag, antingen från IKEA eller Bemz. Den blir som ny och du slipper köpa en ny soffa!”

Läs mer om Dekoracios klimatsmarta tjänster inom homestyling och inredning på dekoracio.se 

Dela det här på

Fler nyheter

Bygglov beviljat!

Vi är glada över att meddela att vår bygglovsansökan för Väderviken har godkänts av kommunen.

Blå Huset sätter färg på Sollentuna

Blå Husets färghandel är en känd plats i Sollentuna. Hit kommer man för att få inspiration om färg, tapet och golv, men också för den familjära stämningen.

Stockholms bästa friluftsliv 

Bästa friluftslivet finns i Sollentuna, enligt Naturvårdsverkets årliga rankning av Stockholms bästa friluftskommun. Särskilt uppmärksammas Sollentunas aktiviteter inom friluftsliv och tillgängliga natur som gör att många besöker kommunen, varje år, alla årstider.

Tack
för din intresse­anmälan!

Vi ser fram mot att utveckla projektet tillsammans med dig och hör löpande av oss med nyheter.

RO Properties

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.